WORLD CUP
OLDTIMER FESTIVAL 2007

    HEM            PÅ GÅNG        KONTAKT

  Senaste nytt!

We made it! En god kontakt med Christer Fuglesang - "right on time"

Nu pustar vi ut och njuter...

Ett historiskt tillfälle inte bara för Knivsta - även för Sverige. Christer nämner skolkontakten i sitt senaste nyhetsbrev. Läs mer...

Kontakt:
Eskil van Loosdrecht 0709 979 278
Thomas Nordlöv 073 789 04 30


25 December 2006 14:24 +0100

Thunmanskolan - årets rymdskola i Sverige och Skandinavien. Frågor till Christer Fugelsang - frågestopp 31/10!

   Rymden och skolan

- Christer Fuglesang uppe. Första rymdpromenaden avverkad med framgång. -Mediahändelser
Onsdag var det TV4 riksnyheterna
Torsdag SVT 2 ABC 15/12
Fredag SVT 1 Gomorron
Sverige kl 8.15 med Anna
och Viktor.
Radio Sthlm m Emma
Radio City med Anna
Söndag 6.35 Nybryggt i P1 med Thomas och Viktor
UNT Webb-TV Söndag Direktsändning 19.19
www.unt.se
Alla media i stort sett har rapporterat om vår kontakt och via TT har troligen 60-80% av alla tidningar i landet  skrivit om den lyckade kontakten.

Photos with the courtesy of NASA/JPL

www.knivsta.se

Succé för Thunmanskolan!

Vi gjorde det! Det lyckades! Vår kontakt varade i 9.48 minuter enligt radioamatör Jonathan van Loosdrecht, som satt vid vårt "switchboard". Nu får vi hämta andan efter två års arbete med detta projekt innan vi tar ny start för nästa...  Eskil van Loosdrecht och Thomas Nordlöv framför här vårt varma tacka till alla som stöttat oss i detta. Eleverna som ställde frågorna och i synnerhet de som inte fick chansen att ställa sin fråga. Alla elever på hela skolan som deltagit i detta äventyr och skickat in frågor och jobbat med rymden på ett framgångsrikt vis, personal som ställt upp och jobbat ideellt: Ulf, Bosse, Tojje m.fl. Föräldrar, scoutledare, radioamatörer, som också ställt upp helt ideellt. Knivsta kommun och Thunmanskolan. Massmedia som fört fram oss och lanserat oss på olika vis. Vi tror att vi till olika media har lyckats föra fram att detta är "the real thing" - en amatörradiokontakt direkt med rymden - med knaster och brus. Ändå stor tydlighet för både frågor och svar. Vi hoppas att storbilderna av rymdstationens rörelse från Nya Guinea över Australien och ut över oceanen gav det hela den realistiska prägel som man kanske ibland saknar i TV.

Nu har vi ätit våra gratis korvar och hamburgare, som "Mojjen" i Knivsta frikostigt bjudit oss på - och visst kommer vi att rotera i sängarna innan vi somnar - men
VI GJORDE DET!!!!

I morgon är vi kanske fortfarande på medias framsidor och kan njuta litet till av det hela, men sedan är vi "yesterdays news" i media. Vi har fått våra "15 minutes of fame" - men ännu bättre: Vi har genomfört ett stort projekt och lyckats samt deltagit aktivt i ett oförglömligt  ögonblick i vårt lands historia!

Tacka alla ni som på olika vis hjälpt oss med detta!

SÖNDAG KL 19.19 17/12

Insläpp cirka 17.30 i Hälsohuset. Alla välkomna!

Thunmanskolans ansökan om kontakt med den förste svenske astronauten, Christer Fuglesang har accepteras och vi har passerat alla instanser för godkännande och nu är det endast tekniska och speciella omständigheter som eventuellt kan krångla till det. Christer är i nuläget  uppe! Vill du se hur vår kontakt kommer att gå till så välj länken Kontaktbeskrivning till höger. Klicka på bilden ovan för större bild.

Christer Fuglesang nämner att han skall ha kontakt med Thunmanskolan i sitt senaste nyhetsbrev.
http://www.rymdstyrelsen.se/fuglesangnybrev_58.shtml

Ännu ett steg på väg mot rymdkontakt har tagits, då elevernas frågor nu finns dels på ARISS (Europa) sajt och även länkad från AMSAT (USA). Se här... http://www.amsat.org/amsat/ariss/news/arissnews.txt

Elevernas frågor
Här kan du läsa vilka elever som ställt frågor och deras frågor. Läs mer...

Enda skolan - historisk kontakt
Thunmanskolan är den enda och första skola i Skandinavien som fått denna möjlighet. Christer Fuglesang är den förste svenska astronauten! Ett historiskt tillfälle för såväl Knivsta som Sverige.

Skolans kontakt med Christer Fuglesang - kommer att ske genom att ett antal elever får möjlighet att direkt ställa frågor till astronauten i rymdstationen ISS. Se Kontaktbeskrivning!

Thomas Nordlöv & Eskil van Loosdrecht

  Direktlänkar


Vår logotype. Finns högupplöst! Kontakta!

 

Hit Counter

  Copyright ® 2005 Thomas Nordlöv.
  Mailto: thomas@nordlov.dk
  Phone Sweden: +46 (0) 18 34 34 10
 

Hem     På gång..

2006-12-25 14:24 +0100