START ¦ STYRELSE ¦ BILDARKIV ¦ SPONSRING ¦ SKADA ¦ MEDLEM ¦ LÄNKAR ¦ HISTORIK ¦

GÄSTBOK

Historik
Team Jackdaws Uppsala HC bildades under namnet IF Knivsta Hockey 1993 i Kenneth Erikssons butik vid Särsta torg, Knivsta. Kenneth var initiativtagare och visionär för verksamheten. Thomas Nordlöv utsågs till kassör 1994. Knivsta Hockey hade från starten både ett A-lag som startade i division 4 och ett veteranlag.

Bland de första matcherna som spelades märks två: Nostalgimatch mot "gamla Knivsta IK" där "Larsa" stod i mål. Kenneth och Thomas delade på målvakteriet i IF Knivsta Hockey. Tomas Gradin var coach för oss. En annan match var mot gamla Södertälje med Lill-Stöveln, Garvis Mättä, Dick Yderström och många fler. Vi loosade med 2-1. Redan 1996 åkte Knivsta Vets till World Cup i Toronto. Vi träffade Bobby Hull, Ragulin och många andra stjärnor.

När Knivsta blev egen kommun, så förutsåg vi att Knivstas kommunalråd skulle sjabbla bort istidsavtalet med Uppsala kommun och vår klubb hade då flest medlemmar som var bosatta i Uppsala, så vi bytte såväl namn som ort. Det visade sig senare att vårt beslut var rätt. Knivsta sjabblade bort avtalet och all hockey i Knivsta försvann.

Vi är den enda förening i Uppsala med Kajan (Jackdaw) som symbol. Föreningen är även en av de två-tre mest beresta rekreationshockeyföreningarna i landet med många kontakter utomlands.

Turnérna ut i Europa startade med Friendship Tournament i Aberdeen där vi mötte skotska lag och ett holländskt - Martini North Stars. Vi bjöds in till Groningen i Holland och genomförde två turneringar där med bl a en totalseger. Turneringarna i Holland ledde i sin tur till att vi fick inbjudan till flera turneringari Frankrike. Vi satsade främst på turneringar nere vid Rivieran i Toulon, Aubagne och Marseille. 2010 mötte vi bl a Montreal Canadiens.

Parallellt med utlandsresorna i Europa har vi alltid spelat Nordens bästa turnering - Viking Cup i Mariehamn. Vi tillhör närmast inventarierna i denna turnering, som år ut och år in är lika välskött av Henning Karlsson och Fibban Lundquist.

Närmast - 2014 - ligger ännu en turnering nere på Rivieran i "pipe-line".

 

 

Varför håller vi på med det här? Why do we do this?
The answers are many, but this is one of them... ...read it!

Team Jackdaws © 1995 • E-post: thomas@soha.se PG 605 18 76 - 8